Google’s New Building in Mountain View – Cool!


Google / HS / BIG - View02

Google’s vision for its new buildings in Mountain View is unlike anything built before it; Google describes the enclosures as “canopies,” but from the air they also look a little like greenhouses (a high-tech shading system will block the sun). Architect Bjarke Ingels says the idea is to “dissolve the building into a simple, super-transparent, ultra light membrane.” Thomas Heatherwick, who is also working on the project with Ingels, describes the approach as “a piece of glass fabric, and draping it across some tent poles.” The image also shows hundreds of oak trees, new walking and bike paths, and open space throughout the North Bayshore, a 500-acre enclave on the edge of the San Francisco Bay. At foreground is a triangular finger of land where LinkedIn is also eyeing a major redevelopment — a project that could not happen if Google is granted all of its development request.

More pics in this San Francisco Time article.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s